Kurki oczyść, opłucz, starannie osącz i pokrój. Następnie cebulę i czosnek obierz, pokrój drobno i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj kurki i duś około 10 minut. Boczek pokrój w drobną kostkę, oprósz mąką i obsmaż w głębokim rondlu.

Zbierz nasiona nasturcji rano, zanim zacznie prażyć słońce. Umyj je i przebierz. Wybieraj tylko zielone i niedojrzałe nasionka. Opłucz je i obgotuj krótko (3-4 minuty) w osolonej wodzie. Odlej wodę, a nasiona przesyp do małych słoiczków i zalej zalewą.

Dzika róża zawiera więcej witaminy C niż nawet cytrusy. Syrop z niej jest idealnym rozwiązaniem na przeziębienia jesienne, infekcje i katar. Wspomaga też leczenie grypy. Aby przygotować syrop należy 1 kg owoców umyć i zmiażdżyć mikserem, dolewając do nich 2 litry wody.

Strona 4 z 4

© 2020,   APOCZYWAJ.PL       O NAS      KONTAKT     AVPRODUCTION.PL      KOMPOZYTOR.PL      WEBART-IT.PL

Please publish modules in offcanvas position.