Każdy z nas ma wspomnienia racuchów zrobionych przez babcię lub mamę. Racuchy wykonane wg ponizszego przepisu dokładnie oddają ten smak. Poza tym nie wymagają dużo pracy i czasu, a to przecież jest tak ważne w tych zabieganych czasach.

Każdego czasami dopada taki dzień, kiedy rano nie chce się iść do sklepu po świeże bułeczki. Poniżej przedstawiamy przepis na przygotowanie bardzo smacznych i jednocześnie szybkich w przygotowaniu kajzerek. Przygotowanie zajmuje wraz z upieczeniem mniej niż godzinę.

Dziś przepis na tort orzechowy taki jaki kiedyś robiły nasze mamy. Nikt wtedy nie liczył kalorii, bo taki tort pojawiał się raczej "od święta". Tort ten wydaje się czasochłonną bombą kaloryczną i nawet nią jest, ale wart też jest grzechu, gdyż jest w smaku doskonały!

Przepis znalazłam w zeszycie z przepisami mojej mamy. Robiąc go pierwszy raz bałam się, czy wyjdzie mi taki jaki zapamiętałam, kiedy robiła pasztet moja mama. Smak był wyjątkowy. Przepis jest tak prosty, że każdy nawet "pasztetowy" laik sobie poradzi.

Strona 1 z 4

© 2024,   APOCZYWAJ.PL       O NAS      KONTAKT     AVPRODUCTION.PL      KOMPOZYTOR.PL      WEBART-IT.PL

Please publish modules in offcanvas position.