Ryż jest bardzo ceniony na całym świecie za składniki odżywcze. Odgrywa ważną rolę w diecie bezglutenowej i wszystkich dietach lekkostrawnych. Jest rodzajem zboża i ma około 800 gatunków.
Ryż jest bardzo ceniony na całym świecie za składniki odżywcze. Odgrywa ważną rolę w diecie bezglutenowej i wszystkich dietach lekkostrawnych. Jest rodzajem zboża i ma około 800 gatunków.
Dziś polecamy szybkie w wykonaniu i bardzo smaczne danie jakim jest makaron z pieczarkami. Oczywiście nie muszą to być pieczarki, smaczniejsze byłyby np. kurki, zwłaszcza zebrane przez siebie :-).
Każdy z nas ma wspomnienia racuchów zrobionych przez babcię lub mamę. Racuchy wykonane wg ponizszego przepisu dokładnie oddają ten smak. Poza tym nie wymagają dużo pracy i czasu, a to przecież jest tak ważne w tych zabieganych czasach.
Każdego czasami dopada taki dzień, kiedy rano nie chce się iść do sklepu po świeże bułeczki. Poniżej przedstawiamy przepis na przygotowanie bardzo smacznych i jednocześnie szybkich w przygotowaniu kajzerek. Przygotowanie zajmuje wraz z upieczeniem mniej niż godzinę.
Każdego roku planujemy, że w Nowym Roku zrealizujemy swoje noworoczne postanowienia. I, jak to jest z postanowieniami, niektóre z nich spełniamy, a niektóre nie.
Szkoda, że pietruszka w Polsce jest tak mało doceniana, bo jest niezwykle zdrowym warzywem. Jedzenie jej zaleca się przy anemii, dolegliwościach wątrobowych, gorączce, bolesnym miesiączkowaniu, niestrawności, przy skąpomoczu, pasożytach jelitowych oraz stanach nerwowości.
Dziś przepis na tort orzechowy taki jaki kiedyś robiły nasze mamy. Nikt wtedy nie liczył kalorii, bo taki tort pojawiał się raczej "od święta". Tort ten wydaje się czasochłonną bombą kaloryczną i nawet nią jest, ale wart też jest grzechu, gdyż jest w smaku doskonały!
Dziś polecamy potrawę z rejonu Biłgoraja. Przygotowuje się ją bardzo prosto i mogą być doskonałym dodatkiem do mięsnego obiadu. Ponadto potrawa rozwiązuje nam problem co zrobić z niewyrośniętymi główkami kapusty.
Dziś zaproponujemy Wam tajskie jedzenie w wersji polskiej. Opiera się na warzywach sezonowych dostępnych w sklepach lub na naszych działkach. Jest to wersja light, dla wszystkich, którzy chcą smacznie zjeść i nie przybrać na wadze.
Przepis znalazłam w zeszycie z przepisami mojej mamy. Robiąc go pierwszy raz bałam się, czy wyjdzie mi taki jaki zapamiętałam, kiedy robiła pasztet moja mama. Smak był wyjątkowy. Przepis jest tak prosty, że każdy nawet "pasztetowy" laik sobie poradzi.
© 2023, APOCZYWAJ.PL O NAS KONTAKT AVPRODUCTION.PL KOMPOZYTOR.PL WEBART-IT.PL